Historie

Amboltens historie

Tilbageblik

To venner, begge hed Verner, som arbejdede på Thule basen i Grønland fik den ide sammen, at starte et værtshus i Ry i 1973. På det tidspunkt var der kun Ry Hotel, så behovet var der.

De købte en gammel nedlagt smedie midt i Ry, og indrettede den til et værtshus med en billardsalon. Det gik rigtig godt, men efter 3 år holdt den ene Verner op, mens den anden fortsatte.

Otte år efter starten købte Verner naboejendommen, som var en isenkram, og indrettede den til et vise-værtshus, og en epoke med musik i weekenden begyndte.

Væggene i vise-værtshuset bærer præg af, at der tidligere har optrådt mange kendte musikere både her fra landet, men også kendte musikere fra både England og Skotland. Det minder i det hele taget om et lokale, hvor der har været rigtig meget aktivitet.

 

Der har dog været en årlig tradition for, at man altid afholdte Amboltens fødselsdag den 31. maj, med billig fadøl, og grillmad. Ligesom den årlige julebillardturnering altid afholdes den anden lørdag i december. Den kaldes i dag Niels Trekants mindeturnering, da den har fået navn efter en afdød stamkunde, som altid var klar til et spil billard.

Herudover har der altid været tradition for, at Ambolten gav en øl til alle kunder den 24. og den 31. december.